Home Lifestyle Unul sau mai multe servicii de Cloud?

Unul sau mai multe servicii de Cloud?

89

Mai ține cineva fișierele importante direct pe hard sau pe desktop, fără să fie salvate în cloud sau pe un server cu diskuri oglindite, multiple?

Proiectele personale și altele personale erau stocate în One Drive. De săptămâna trecută am renunțat la One Drive și le-am trecut în iCloud.

Proiectele din firmă sunt lucrate în continuare pe Dropbox.

Pe One Drive am lăsat momentan doar librăriile și fișierele pentru programul de modelare 3D Blender, din cauza faptului că Blender e instalat pe PC cu placă video specială.

iCloud merge foarte prost pe Windowsul PC-ului.

Aproape la fel de prost merge și One Drive pe Mac.

Pe laptopurile Apple, One Drive suge repede bateria cu sincronizări haotice și neoptimizate.

Când am de lucru la Blender, lucrez strict cu acel program, salvez imaginile 3D manual pe iCloud.

Teoretic aș putea să renunț la One Drive și pe PC, dacă lucrez pe un SSD extern, SSD pe care să-l copiez/oglindesc pe un hardisk extern amplasat la casa de la țară.

Programul de proiectare 2D – Autocad LT este total diferit construit pentru calculatoarele Apple și total diferit pe PC- Windows.

Varianta de Apple merge parcă mult mai lin cursorul pe ecran, în schimb are niște lipsuri pe partea de managerizare a layerelor, încă cercetez problema.

Tot încerc să simplific și să optimizez modul de lucru.

Pe toate calculatoarele aveam instalate trei servicii de Cloud: iCloud, One Drive și Dropbox.

Pe laptop a rămas doar iCloud. (fișierele din dropbox și one drive le descarc-încarc manual cu ajutorul programului Biscuit de care v-am povestit data trecută.)

Pe desktopuri a rămas iCloud, iar Dropbox-ul îl închid când termin de lucru la proiectele firmei cu colegii.

One Drive va rămâne instalat pe un singur PC de unde mai lucrează soția din când în când la proiectele ei. Pe restul de PC-uri, One Drive fi dezinstalat și nu voi mai ține nici măcar librăria și arhivele 3D din Blender.

În One Drive, pe lângă rumegarea continuă a fișierelor de lucru și forjarea aiurea a procesorului, nu îmi afișa preview-urile pozelor sau ale randărilor, foarte – foarte enervant.

În timp ce rumega el acele fișiere, încercând să le indexeze la nesfârșit, OneDrive nu mă lăsa să le mut sau să le redenumesc.

Cu fișiere mari de tip 3D sau video, cel mai bine e lucru pe un server cu rețea de 10 gb, pe un NAS sau direct pe un SSD, cu copierea de backup la finalul randării video sau 3D.

Dacă nu lucrezi la Nasa sau la rachetele lui Musk, e bună și ultima variantă cu un SSD.

Știrea asta e de la o zi după ce am dezinstalat One Drive. Au încercat ceva experimente la partea de stocare a fotografiilor.

https://www.techradar.com/computing/cloud-computing/microsoft-forced-to-backtrack-on-onedrive-storage-change-after-user-backlash

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments