Home Lifestyle Știi să asculți sau doar auzi?

Știi să asculți sau doar auzi?

74

Ai observat că majoritatea oamenilor din jurul tău nu te ascultă sau nu te ascultă pe cât de mult sau profund ți-ai dori?

Mai greu și mai rar, poate ai observat că nici tu nu asculți așa cum ar fi mai bine pentru cei de lângă tine și pentru relația ta de prietenie, în familie, cu clienții, cu colegii de la birou sau de la muncă?

A auzi nu e același lucru cu a asculta.

E o competiție în a vorbi cât mai tare și cât mai peste celălalt și dacă cineva te ascultă, o face tot pentru a demonstra că este “cineva” sau că trebuie să spună ceva, chiar dacă acel ceva duce la blocarea, ridiculizarea sau minimalizarea interlocutorului.

Sunt persoane, cursuri, podcasturi sau cărți care îți pot schimba viața sau percepția asupra acesteia.

Un mixt din toate aceste lucruri îți pot schimba capacitatea de a schimba lucruri în jurul tău prin propria schimbare sau mai bine, prin procesul de proprie schimbare.

Azi e ultima zi dintr-un curs pe care l-am început în luna iunie a acestui an.

A fost cel mai scump curs sau program pe care l-am plătit.

Înainte să mă înscriu eram convins de valoarea cursului și a omului din spatele acestui curs, nu eram convins că o să plătesc “așa ceva”.

Sunt obișnuit să dau sume mari pe tehnologie, pe echipamente și tot felul de electronice cu care îmi fac treaba. Nu eram obișnuit să investesc în “tehnica” cu care se poate face mai eficient treaba.

Am găsit o soluție de plată în rate lunare mult mai digerabile și am intrat cu ceva îngrijorare în program.

Inițial am intrat într-un modul principal, apoi am plătit fără nicio îngrijorare încă un modul, după ce am văzut efectele și perspectivele începutului primului modul.

Între timp, Andrei a scris o carte care îți poate declanșa ceva.

Multe chestiuni din curs le regăsesc în carte și mă ajută să recapitulez lucruri din curs.

Nu cred că un curs se poate compara cu o carte. Un curs în care participi față în față și pe online, cu notițe, întrebări, colegi, exerciții și interacțiuni-experimente.

Cu toate acestea îți recomand cartea care îți poate declanșa un proces de schimbare.

Spuneam că știam despre cine e vorba. Înainte să intru în program am început încă de acum câțiva ani să ascult toate episoadele de pe podcast.

Am mai cumpărat o broșură plus un alt mic curs tot pentru o mică sumă.

Tot acolo pe site găsești destule resurse gratis: ebook-uri gratuite și podcastul gratuit.

Nu cred că intram în acel program dacă nu cunoșteam omul prin tot acel timp și prin toate acele resurse, majoritatea gratuite.

Cartea este audio, se ascultă din browser și se numește

“Acum, aici, contezi.

Construiește relații profunde în care să te simți conectat, să îți crești încrederea în tine și să simți că aparții, crescându-ți abilitățile de ascultare la un nivel care nici nu știai că este posibil.”

https://change.ro/audiobook/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments