Home Social Scoala Romaneasca

Scoala Romaneasca

4475
scoala romaneasca imagine cu semn de atentie elevi si textul scoala in limba engleza

Scoala romaneasca este o fabrica care are lucratori profesori si materie prima elevi. Aceasta fabrica produce foarte mult pe stoc, produce idioti pe stoc.

Părinții vor învățământ de calitate la stat într-un sistem neclar, cu bugete penibile, bugete și alea șifonate pe tot felul de investiții aiurea.

Scoala romaneasca își păstrează aspectul stalinist comunistoid, cu intrarea elevilor undeva prin spate, pe lângă sală de sport sau pe lângă ghena de gunoi.

Avem programa făcută nu pentru elevi, programa este pentru profesori, fiecare profesor e cu treaba lui, nu există programe comune.

Elevul trebuie doar să execute și să facă exerciții cu materia supradimensionată și prost canalizată, elevul este doar o materie prima pe bandă rulantă a acestor fabrici uitate care produc automat produse pe stoc, produse nedorite mai de nimeni, undeva într-un tărâm misterios, bizar, demn de explorat din elicopter că o grădină carpatină.

Laboratoarele școlare și liceale din scoala romaneasca sunt niște Jafuri prăfuite, în permanență nefuncționale și cu lipsă de material didactic. Școala românească este meschină, săracă și ineficiența.

Da, există și oameni deosebiți în sistem, unii dintre ei își fac treaba indiferent de salariu (au alte surse).

E drept că din acest sistem aberant de învățământ rezultă și o mână de copii genii care participă la olimpiade, restul în mare parte sunt niște neadaptați la situația actuală europeană și mondială (avem unul din cel mai mare grad de slabă profesionalizare din europa, vezi: ipid.ro/documente/rr1 rr2 și rr3).

Merită oare ca acest sitem să existe pentru acea mână de olimpici și profesori deosebiți.

Sistemul de învățământ în care nu înveți pentru specializare integrare și producție, doar asimilarea de date inutile și programă supradimensionate din care rezultă copii traumatizați de acest sistem aberant. Acești copii dacă ajung să termine facultatea, intră în câmpul muncii la fel de traumatizați.

Câți profesori avem care publică și se implică în societatea civilă? Majoritatea sunt preocupați de filmul și telenovela preferată, școală e un job prost plătit ca oricare alt job. Dacă avem profesori și academicieni care publică, majoritatea o fac doar că să-și arate bogatul vocabular exprimat cât mai complex, nu că să te învețe ceva, doar că să arate cât de mari sunt ei (avem și aici probabil o serie de oameni traumatizați care ajung și ei să traumatizeze).

Partea de studiu, de cercetare și aplicare în România se apropie de zero, profesorii abandonează, rezidenții și doctorii abandonează și pleacă în alte țări străine.

Poate că acele țări străine ar trebui să subvenționeze școală românească care a mai rămas, cât a mai rămas din ea….

Cum o să arate România în 20 de ani pe sistemul actual.
Poate ar trebui să avem școli de stat cu COPLATĂ, în funcție de faima profesorilor.

Un profesor bun trebuie să fie plătit mai bine decât un profesor prost. Ipocrizia este generalizată, deja avem școli de stat cu coplată. Sunt câteva școli bune de stat la care nu intri decât după lungi intervenții și spaguirea directorilor sau plată către diverse firme interpuse.

Problema e că nici aceste școli mai bune nu se ridica la niciun standard, tot comunistoid arată și se manifestă – doar că profesorii sunt un pic mai pregătiți.

Restul de amărâți se zbat într-o și mai mare incertitudine.

Există programe și voința politică pentru scoaterea la suprafața a acestor bani negri din educație? Vedem în piață demonstranți pentru acest lucru?

Școala Romaneasca scoate premianți în cunoștințe generale., buni doar pentru concursul “vrei sa fii milionar” și aproape zero specialiști, se aplatizează orice vocație și orice abilitate unică fiecărui individ.

Au mai scris si altii aici, despre scoala romaneasca, tot de aici sursa foto.

https://www.voceaparintilor.ro/

http://www.frontpress.ro/2012/05/scoala-romaneasca-se-afla-in-moarte-clinica.html
http://www.contributors.ro

Cateva statistici de ziua țării noastre (sau o altă zi a țării noastre) și în numele viitorului pe care îl asigură…

Publicată de Oana Moraru pe Miercuri, 24 ianuarie 2018

Previous articleViata la Tara
Next articleLocuinte Sociale