Home Social Despre refugiați și vecini

Despre refugiați și vecini

746

Normal că și sirienii refugiați sunt și ei oameni, dar au alta cultură și se integrează mai greu ca refugiați in Europa.

Europenii nu doresc hoarde de sirieni sălbatici, prefera ucraineni mai civilizați, care sa se integreze mai ușor in cultura obișnuită nouă.

Ma întreba un fan al lui Putin: “si in Africa mor copii” de ce tot vorbesc de copii din Ucraina?”

Eu explic clar, fără ipocrizie:
Motivul nostru de reacție si revolta este istoria recentă, geografia și cultura, atacarea a ceea ce consideram ca sunt ai noștri-apropiați.
Ne punem foarte ușor în locul lor, chiar am fost, cumva, în locul lor și, posibil să fim următorul front de lucru al marilor puteri.
Așa cum ma afectează sănătatea și integritatea copilului meu, aproape la fel ma interesează copii rudelor mele, apoi copii vecinilor apropiați îmi sunt dragi, aproape la fel îmi este mila de copii din țară care cad în fose septice dar și din țara vecină cu care rezonam și ne regăsim în aceasta drama provocată de un bătăuș cu tancuri și a politicilor proaste duse de USA și Europa dup anexarea Crimeea.

Să nu fim ipocriți nici noi și nici “putinistii” sa nu mai poată folosi ipocrizia celeilalte tabere:

Da, îmi pare rău și de copii din Africa sau China, dar îmi pasa mai mult de copii mei și, pe aceeași logica, de copii din țările vecine in care ma regăsesc și care au o cultura asemănătoare cu a noastră. Mă afectează mai puțin de Africa, China, Brazilia sau planeta Marte.
Îmi pasa mai mult de cei care sunt mai aproape geografic și cultural, e ceva normal și justificat, nu trebuie sa ascundem acest lucru și să spunem că ne pasă de toate și de toți în mod egal.

 Foto: Hepta.ro

Previous articleAdblock is Piracy Blocarea reclamei este piraterie?
Next articlePoliticieni tineri și imberbi