Home Fictiune Primarul Mitica

Primarul Mitica

3598
primarul mitica imagine cu cetatean al bucurestiului sarutand cu sorbire si daruire mana unui miner care tocmai a batut cu bestialitate un student

Așa e, vă meritați Primarul Mitica , primar votat in București de 29 de ani!

Eu nu, e prea bun și ingenios pentru mine!

Primarul nu a păcălit alegătorii, Primarul Mitică a fost ales și de alegători reali, ales cu convingere și sustinut de aceeași alegători cu toleranță fatalistă mioritică.

Excluzând membrii de partid și anexații lor, cei care au votat sincer și cu evlavie pe Primarul Mitică, nu-și doresc schimbare sau reforme reale, știau și simțeau ce va urma in parcursul preafericitului primar.

Bucureștiul universitar, acest mare azil de bătrâni de apartament, este pe zi ce trece mai trist și nefrecventabil.

Senzația de părăsenie începe sa semene cu cea din orașele mici de câmpie, falsa aglomerație și lipsa de forfota a antreprenorilor reali, praful și mirosul de motorina arsă mă fac să parcurg orașul ca intr-o explorare a sinistrului.

Acest oraș expirat locuit de mulți locuitori expirați.

De ce să acuzam pe Primarul Mitica –  nu a făcut nimic serios, că toate actele lui sunt spoieli de gospodar comunal.

Ce au făcut Primarii anteriori și specialiștii care au supt in tăcere de la sânul bugetelor locale?

In acest oraș nu se poate construi fără demolare, o demolare de principii și de sisteme compuse din oameni.

Un Primar serios și muncitor nu va fi dorit de Bucureștenii actuali, salașluitorii acestui oraș, ei nu vor reforme reale și proiecte reale.

Un Primar real și responsabil va cere responsabilitate și seriozitate din partea locuitorilor.

Votanții Primarului Mitica și nu numai, nu vor sa-și asume responsabilități, nu vor sa se implice, nu vor sa-și bată capul cu chestii plictisitoare și fără efect imediat.

Miticii vor sa “li se facă” și “sa li se dea”.

Miticul vrea concurs de reducere impozite și savurează servicii publice proaste dar ieftine.

Miticul cu buletin sau fără buletin de București sau Ilfovenit își dorește glumițe, “distracție”, veselie, mici, iepuroi, zahăr pe băț, slujbe religioase cu boxe și spectacole de teatru cât mai desuet.

Primarul Mitică are o legitimitate care ii mentine poziția pe o funcție mai mult decât grea, intr-un oraș clădit pe scobitori, expirat fizic, pe mica înțelegere, aproape negestionabil, cu gafe săptămânale și acțiuni administrative greșite sau penale. (Legitimitate data și de dezinteresul celor care nu au votat sau care locuiesc in București și buletinul îl au in alta localitate.)

Asistam la un spectacol al grotesculului și ridicolului cu acte săptămânale sau lunare majore.

Mai sunt ani in care, cei care au votat sau nu, trebuie realizeze impactul deciziilor/indeciziilor fiecăruia.

Nici pâna la Primarul Mitică nu s-a făcut nimic, el săracul încearcă, cu un ochi la DNA, sa facă tot felul de aranjamente cu grupuri de interese aflate in grațiile primăriei.

In acest oraș, orice gest ai face, orice mică reușită, ținând cont ca nu s-a făcut nimic in nicio administrație, poate fi ușor de ieșit populist in evidentă.

In schimb, Primarul Mitica încearcă și îi reușesc tot felul de gafe care pentru unii cetățeni arată o activitate intensă și că “cei răi” care il contesta (demită) “nu il  lasa sa facă treaba”.

Eu cred ca trebuie sa-l lăsam sa-și faca “treaba” și sa taxam constructiv sau neconstructiv acest spectacol grotesc dar legitim.

Sa nu uitam ca se testează “trambulina clasică București” pentru prezidențiale.

Imaginea  Primarului Mitică și a pardidului din care face parte se erodează cu fiecare zi care trece.

Putem sa monitorizam, sa reclamam și sa deschidem procese dar nu putem demite un Primar fără ca oamenii mitici sa nu invete anumite lecții (nu pedepse) și experiențe.

Primăria lui Mitică este o fortăreața opacă, o rușine, o oglindă a societații din care face parte.

In București avem mulți locuitori dar nu avem cetățeni.

Previous articleAutoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti
Next articleViata la Tara