Home Lifestyle Poze cu telefon nou sau cu aparat foto vechi?

Poze cu telefon nou sau cu aparat foto vechi?

227

Folosesc camera din telefon în special ca pe o unealtă de lucru, pentru proiecte, pentru comunicare, pentru jurnal, social media, pentru scanare și digitalizare hârtii din casă în cloud. Filmulețele și pozele personale din telefon le salvez pe două calculatoare separate în locații separate, aceleași poze sunt salvate și pe cloud onedrive pentru accesibilitate.


Backup nu înseamnă doar un cloud. Backup în două cloud-uri și în două servere- pc-uri din locații diferite. https://www.techopedia.com/2/29440/trends/cloud-computing/cloud-vs-local-backup-which-do-you-need


Aparatele foto de acum 15 ani fac poze fără zgomot (noice-purici) mai clare și detaliate față de orice telefon performant cu cameră de 100 de megapixeli. Am uitat de aparatele foto dedicate și folosim cu comoditate și în exces limitata și înșelătoarea cameră a telefonului mobil.

O poză privită pe ecranul telefonului pare că arată bine privită pe același ecran sau un ecran mai mic de tabletă, în schimb, pe un ecran de TV modern sau printată pe hârtie foto mai mare arată absolut puricoasă și lipsită de detalii.

Pozele străvechi realizate cu film și developare sunt aproape la fel de detaliate ca cele realizate cu aparate dedicate moderne.

Nu vă recomand să folosiți scumpele și compactele camere mirrorless și nici masivele DSLR-uri greu de cărat și manevrat. Vă recomand o simplă cameră tip săpunieră și tot veți face poze de zece ori mai frumoase și mai detaliate față de orice telefon în care lentila și tot acel mecanism înghesuit nu va fi prea curând în stare să scoată poze așa cum o face o lentilă mare de la o săpunieră sau o lentilă imensă de la un DSLR sau mirrorless. https://www.gsmarena.com/apple_confirmed_to_use_sony_camera_sensors_for_its_iphones-news-56855.php
Un minim efort pentru viitor, când vă uitați în albumul de familie să nu aveți doar poze puricoase și nedefinite cu copii și familia.

Copii cresc atât de repede și noi întinerim atât de armonios, astfel e păcat să nu cuprindem aceste momente cu un minim aparat foto cât de ieftin sau vechi o fi acesta.

Imi este atât de milă de copii care sunt cuprinși în fotografii cu aparate dedicate doar la început, sfârșit de an și eventual la un paște-crăciun cu ajutorul fotografilor care mai fac și ei un ban prin școli cu pozele în cadru singular puse pe magneței de frigider, calendare sau globulețe. Același cadru/poză pusă repetat pe două sau mai multe obiecte…

Marea majoritate sunt fotografiați cu aparatele foto, cu poze alterate de compresia WhatsApp sau Facebook, poze care își pierd și mai mult din calitatea imaginii după ce sunt salvate și uitate undeva în calculator.


Filmulețe scurte nu doar poze

Chiar și cu aparatul de la telefon, imaginea pozelor “în mișcare” e decentă față de imaginea unei poze statice. Cumva frame-urile repetate acoperă din puricii care se regăsesc în poze.

Filmarea cu un aparat dedicat de foto sau cu un aparat dedicat pentru filmare este ceva minunat de urmărit pe un ecran 2 sau 4 K.
Pozez cu un aparat masiv fabricat în 2015 și doup obiective fixe (fără zoom, fac zoom cu picioarele – mă apropii și mă depărtez mergând cu aparatul în mână).

Încerc să-l car cât mai des cu mine pentru a prinde momente cu copilul și natura în lumina de dimineață, spre apus, toamna cu frunze sau după ploaie iarna după zăpadă cu lumină uniformă (când e înnorat, la umbră sau cu soarele din spate).


Pozele din telefon, făcute cu camera telefonului, le șterg-mut pe PC-uri. În telefon am doar poze curate (sortate) realizate cu bătrânul aparat foto DSLR . În fiecare an din arhiva DSLR arunc în cloudul telefonului poze pe care le vizualizez pe ecran mare de TV sau tabletă, cu toată familia dotată cu ochelari de vedere, fără acces la costisitore albume printate sau la ecrane înghesuite de telefon.

În fiecare an pun poze și filmări noi în icloud pe care le accesez de pe tabletă și acum de pe smart TV sau AppleTV.

Previous articlePorc in gospodarie
Next articleLaptop sau PC ergonomic
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments