Home Lifestyle Porc in gospodarie

Porc in gospodarie

iPork de 78-inch model 2022

202

3 zile intense durează doar pregătirea de bază a porcului rezervat de acum 12 luni și preplătit din septembrie. Crescut, customizat și hrănit cu boabe din cereale de un vecin antreprenor cinstit.

Apoi încă trei-patru zile conceperea cârnaților și vidarea restului de carne.

Încă nu am terminat de afumat slănina… În total durează cam o săptămână toată agitația în jurul porcului customizat așa cum l-am vrut.

Pentru primele trei zile e nevoie de ajutoare serioase din vecini sau din familie, la fel ca pe vremuri când bătea vântul prin alimentări și porcii erau sacrificați chair și în parcările dintre blocuri.

Să mănânci tradițional și cât mai natural nu este ușor și va deveni un lux.

Operațiunea iPork poate fi un coșmar logistic pentru mulți dintre noi.

Atenție pentru cei care cresc în gospodărie: analiza cărnii pentru trichină se face doar dintr-un anumit loc-organ de unde laboratorul folosește minim 16 probe mici la microscop

Carnea și legumele de la fermele mici și accesibile prin marile sau micile magazine nu sunt toate rele la gust, doar că nu se compară cu cele crescute în grădina și ograda proprie.

Din 260 Kg am folosit aproape tot. Sper să ne ajungă, porționat cu grijă, pentru tot anul 2023. Slănina afumată o consum tăiată mărunt cu salată sau muștar. Untura o folosesc pentru prăjit moderat (omletă, clătite și prăjituri)

Anul trecut, după ce am plecat de la spitalul de urgență cu două pietre la rinichi, am slăbit 15 kg consumând, pe lângă alte alimente scoase și altele introduse: multă-multă verdeață, unt, untură și șuncă. Fără ulei la prăjeli și cât mai puține prăjeli în general.

Am povestit aici în acest video: https://www.youtube.com/watch?v=uQzS4INtPTM

Tot pe acel canal de YouTube am vorbit despre importanța esențială a electroliților în dietele fără pâine și ajutorul dat de semințe diverse, lămâi și alte condimente de detoxifiere.

Play Listul cu cele trei filmări este aici: https://youtube.com/playlist?list=PLRcyRiwx-KIqiCmjF6cuS4Ew5s5MxTbBT

sursa foto prelucrat după Christophe from Pixabay

Previous articleApple TV și restul
Next articlePoze cu telefon nou sau cu aparat foto vechi?
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments