Home Social Politicieni tineri și imberbi

Politicieni tineri și imberbi

609
politicieni tineri si imberbi

Cele două principale forme de viețuire comunitară: în dictatură “perfectă” cu corupție ascunsă și cenzură solidă versus democrație imperfectă, plină de planuri și conspirații, cu interese mondiale și corupție comentată necenzurat în toată media și în presă.

Mulți dintre cetățenii mai conservatori ai acestei țări s-au săturat de agitația și gălăgia pe care o fac cei mai tineri sau mai puțin conservatori. Ei își doresc un unic conducător, să fie liniște și fiecare să fie mulțumit cu ce are, capul plecat și ciocul mic. Ei cunosc foarte bine forma și sunt gata să intre aliniați și cuminți în fond.

Alții care sunt deconectați de majoritatea profundă a țării, oameni mai progresiști, dar fără tact (sau doar de dragul manifestării și exprimării caracterului revoluționar și justițiar), își doresc reforme normale, dar și unele bombastice, brutale, cu susținerea acestor reforme în formă fără fond, de doar un procent de cca. 10% din populație. Doresc să șocheze și să impresioneze aceeași masă susținătoare de 10%..

E normal ca majoritatea să nu-și dorească reforme brutale, nici eu nu-mi doresc stări care provoacă stres și anxietate. Să conștientizăm faptul că oamenii țării nu vor reforme bombastice și brutale, nu vor justițiari care să aresteze mâine pe toată lumea, într-o țară în care și meseria se fură.

Reformele în justiție (una din cele mai sensibile teme pentru cei care sunt acum la putere și cu multe schelete în dulap) trebuie făcută cu mai mult tact, prin învăluire și prin câștigarea -cucerirea suportului populației pe domenii adiacente, așa cum bine se începuse: transporturi, educație, mediu, șamd,

Chiar dacă ai promis (fără sa cunoști specificul acestei tari) marota justiției fanilor tai de 10 %, le explici si lor ca nu poți să te arunci ca ghiolbanul direct, fără viclenie, la justiție care este dominată și susținută de politicieni care au furat meserie, nu au învățat meserie.

Oamenii sunt speriați de afișarea și manifestarea progresismului entuziast, nu vor lucruri înspăimântătoare, au o spaimă ca și ei vor fi arestați, și ei se simt vinovați pentru meseria furată sau pentru carnea sau șuruburile aduse în geantă seara de la fabrică sau abator.

Cred că se poate doar prin învăluire, cu lucruri în pași cât mai mici, cu înțelegerea istoriei recente și a specificului local, cât mai calm și bine explicate beneficiile, avantaje-dezavantaje, fără agresivitate, fără ură, fără îndârjire, fără atacuri, fără entuziasm pueril, fără limbaj plin de emfază, fără etalarea în exces a vocabularului.

Previous articleDespre refugiați și vecini
Next articleMobilier inchis sau deschis