Home Infrastructura Parcul Herastrau

Parcul Herastrau

4226
colaj foto oameni alergand pe malul lacurilor
Exemple de bună Practică și imagine

Parcul Herastrau este perceput și promovat de către media și autorități ca un parc – bâlci, parc în care răsună boxele de la diverse spectacole, parc cu tiribombe, mici și bere, așa cum este orice parc de comună care se respectă.

În orice țară civilizată, parcurile și zonele de talia Herăstrău și a Salbei de Lacuri nu ar fi tratate ca un mare târg/bâlci de comună oarecare.

Pentru momentele de gălăgie și muzică, există o multitudine de Mall-uri, Bâlciuri la periferie sau în centru, Concerte pe Stadioane sau în Piețe cu Petreceri de sărbători, Circuri și Show-uri aviatice, Parcuri de distracții speciale, Cluburi/Discoteci, etc. – NU ÎN PARCURI!

Parcurile sunt în natura lor 100% oaze de liniște! DA, trebuie să existe zone de alimentație publică și zone ADIACENTE Parcului (pentru anumite) spectacole, toate aceste zone au nevoie de reglementări și o gândire unitară cu reguli clare în cadrul salbei de lacuri/parc Herăstrău.

Parcul Herăstrău și Malul Lacului aferent zonei Herăstrău au nevoie de ajutor.

În contextul în care liniștea și natura din parcuri sunt valori la mare modă în lume, Parcul Herăstrău este perceput și promovat, la noi, ca un parc în care nu poți să ai liniște, ci doar „zone de liniște”.

parcul herastrau schita si harta cu disfunctionalitati si probleme de accesibilitate si intretinere

La sfârșit de săptămâna, atunci când majoritatea cetățenilor au timp liber, parcul Herăstrău este extrem de aglomerat, printre gheretele de comerț ambulant amplasate arbitrar, aleile înguste și prost pavate sunt traversate de-a valma de furtune de irigații, bicicliști sportivi agresivi, roleri și pietoni consumatori de floarea soarelui.

Acest mix de funcțiuni incompatibile, amestecate: Parcul Herastrau cu liniștea/ natură și parangheliile gălăgioase mai mult sau mai puțin organizate.

Orașul este agitat cu multă gălăgie și poluare. Pentru ce avem acest parc urban dacă și aici avem parte de gălăgie și poluare fonica? Parcul ar trebui să fie o oază în vacarmul orașului.

În prezent, în weekend, parcul Herăstrău este un vacarm unde numai de relaxare și liniște nu ai parte. Trebuie să intelegem diferența dintre parcuri de distracții (gălăgie) și obișnuitele parcuri cu natură (liniște).

Parcurile de distracții sunt locuri artificiale cu mașinării, tiribombe și multă gălăgie, aceste locuri sunt de obicei amplasate la periferia orașelor și nu în zone Urbanizate, deja aglomerate și pline de Zgomot.

Parcul Herestrau NU ESTE parc de distractii!

Aceasta aglomerare arata nevoia restructurarii functionale si extinderii parcului peste podul de cale ferata si peste podul cu parcul Bordei. Despre extindere Parcul Herastrau : într-o postare pe pagina Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi Studiile au aratat ca mai sunt necesare locuri de parcare si legaturi suplimentare cu mijloacele de transport.

parcul herastrau schita si harta cu disfunctionalitati si probleme de accesibilitate si intretinere

 

parcul herastrau imagine cu oameni alergand pe malul apei in parc si pod propus
Intre timp s-a construit un podeț provizoriu.

 

parcul herastrau schita si harta cu analiza latimiii malurilor si aleilor de promenada
Parcul Herăstrău schița și harta cu analiza latimiii malurilor și aleilor de promenadă

 

colaj foto oameni alergand pe malul lacurilor
Exemple de bună Practică și imagine

 

 

colaj foto oameni alergand pe malul lacurilor
Exemple de bună Practică și imagine
Previous articlePerdele Forestiere
Next articleGardurile din Spatiile Verzi