Home Social Nunta la romani

Nunta la romani

3771
nunta la romani poza cu un cuplu la nunta pe un scaun inspirat din gaem of thrones

Nunta la romani este o mutație grotească între un obicei rural deformat și un amalgam de obiceiuri importate fără cap,toate acestea combinându-se pe un fundal de chetă în plic.
Românul încă este profund rural și profund copil prost crescut cu părinți prost crescuți. O adunătură de oameni părăsiți și hămesiți într-o mare de extravilan și pârloagă.

Și în alte țări mai civilizate nunțile au un aspect oarecum grotesc, mai mult de alienare, datorate și conjucturii economice: șomaj, tineri singuratici worckoholici în corporații, fără familie, fără rude, fără prieteni.
Acolo, (spre deosebire de ce se întâmplă la noi) cei de același statut nu maschează situația și se căsătoresc pur și simplu fără nunți și fără fast.
Nu e ca la noi, unde parlitii de miri invită tot felul de persoane mai mult sau mai putin rude, mai mult sau mai putin prieteni sau diverse cunoșțințe aiurea. O mascaradă inutilă cu obigatii inutile.
Cei care sunt de statut diferit ajung la certuri sau, de exemplu, dacă ea e o prințesă sau față de ambasador, rege sau vedetă, că să rezolve situația el apelează la servicii de închiriere rude – așa cum e în Japonia de exemplu.
Totul e stabilit de la început în detaliu, părinții și socrii sunt informați, rudele reale și rudele false nu sunt informate despre această “mascaradă”. Totul e gândit la rece, politețe, discreție. Pentru familia cu statut mai înalt contează foarte mult imaginea și ce se întâmplă la acea ceremonie, poze frumoase sâmbete , etc și apoi fiecare la casă lui. Nu că la noi balcanicii unde rudele stau bot în bot toată viață non stop cu cumetrii, tăieri de moț și porci cu cuțitul cu lama lungă de crăciun.
Când să mai muncești eficient, să fii un bun profesionist, când să te implici în societate, să faci un sport, să ieși la activități civice, să fii liber dacă:
– trebuie să fii prezent la sărbătoarea cu grătar, zile de naștere (tot cu fast) nuntă în fiecare luna (obligații), cumetrii, botezuri și alte aberații , aberații zic eu.
Încă romanul e dependent de grupuri și clanuri familiale, totul e înconjurat de “așa se face” , “”ne rade lumea”, e o fațada prost gândită.
O societate bizară, anacronică, cu oameni tineri și bătrâni prinși în tot felul de munci și obiceiuri neproductive și nici măcar ecologice.

Oamenii la sate aruncă gunoi în râuri și poluează solul mai mult decât orice oraș din Europa civilizată. O nație exotică cu câteva insule (orașe) înconjurate de un extravilan pârloagă. Un experiment și obiect de studiu pentru antropologi. Oricum, bine că suntem în Europa și nu în Africa (așa cum ar fi fost normal), sunt perspective mari de evoluție.

Surse Fotografii despre Nunta la romani:

Articol din ziarul Adevarul:

https://adevarul.ro/locale/botosani/nunta-romani-trecut-afacere-negociata-sange-virginitatea-miresei-era-hotaratoare-placerea-sexuala-era-considerata-pacat

Articol din Realitatea.net:

https://m.realitatea.net/nunta-unica-a-unui-cuplu-de-romani-inspirata-de-seria-game-of-thrones

Articol din Evenimentul Zilei:

https://evz.ro/nunta-de-taranoi-au-vrut-sa-fie-naturali-cand-si-au-pus-pirostriile-dar-ce-a-iesit-e-de-tot-rasul

http://teamjimmyjoe.com/2012/09/funny-wedding-photos/

Previous articleInchisorile din Romania
Next articleFurtul la Romani