Home Infrastructura Calea Victoriei Pista Biciclete

Calea Victoriei Pista Biciclete

2707
calea victoriei pista biciclete imagine
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-18817866-foto-pista-biciclete-calea-victoriei-transformata-parcare-lux-langa-hotel-5-stele-daca-poate-indoiti-mai-mult-stapisorul-sotul-nu-crede-incape-bmw.htm

Amenajarea pistei de biciclete pe Calea Victoriei este, cum s-ar zice pe net, un alt mare “FAIL”, pista de biciclete la standarde trebuia amenajata pe una din benzile de pe Magheru’. (Lascăr Catargiu+General Gheorghe Magheru+Bulevardul Nicolae Bălcescu, samd)
Calea Victoriei trebuia să aibă doar trotuare Pietonale comerciale/turism/promenadă istorică sau mixte bicicliști – pietoni cu prioritate pentru pietoni.

Proiectare
Profilul rutier al Caii Victoriei trebuia impartit in o banda de acostament auto alternat (șicanat pe dreapta și pe stânga alternativ) și maxim doua fire de circulație auto, restul de spațiu urmând a fi redat trotuarelor.
Era nevoie mai intâi de o analiză, un studiu, Profilul străzii trebuia studiat in detaliu, metru cu metru, rezultând in final mai multe tipuri de profile in funcție și de funcțiunile adiacente, de exemplu:
dacă in zona academiei se poate pune un pietonal mai ingust, in zona comercială cu magazine pentru turiști și baștinași se poate prevedea un pietonal mai larg.

Strategie
Trebuie să ne gândim că avem nevoie de zone care să atraga toate categoriile de investitori și cumparători, au și ei nevoie de “pistele lor” adică un minim acostament sau parcaj foarte scump cu timp foarte limitat unde șoferul să poată opri pentru a cumpăra, de exemplu, ultimele bijuterii sau accesorii produse sau asamblate de precupeții români.

Să nu uităm ca avem nevoie să luam in considerare nevoile bicicliștilor dar și ale pietonilor, comercianților riverani, celor cu mașina (turiști, bogătani arabi, aprovizionare de urgență, taxi).
Pe Victoriei nu există locuri de oprire, de acostament. Avem doar benzi de circulație și asta este o mare problemă.
Proiectul a fost făcut in grabă fară un studiu amănunțit, acea bordură trantită in carosabilul otava este și neconformă dar și inestetică. Bolarzii sunt total neindicați trântiți și ei pentru “protecția pistei”

sursa foto www.hotnews.ro

Previous articlePasajul de la Piața Presei
Next articleNavetisti in Bucuresti