Home Lifestyle Mai mult de un cont de Google sau Facebook? Ne ajută un...

Mai mult de un cont de Google sau Facebook? Ne ajută un Biscuit

113

Foarte enervant Faceboook când faci trecerea de la pagina personală la pagina de business, mai ales dacă administrezi mai multe pagini sau dacă administrezi grupuri cu mai mult de un cont.

Se produce acolo o logare sau delegare automată dacă din întâmplare ai un Tab deschis de la browser. Paginile și pozițiile butoanelor de logare și delogare se schimbă sau dispar în funcție de cum vrea portalul să afișeze acele butoane. Nu mai știi pe ce cont și ce calitate ai pe pagina respectivă, plus lentoare procesului de încărcare și reîncărcare a paginilor.

O problemă similară e și la Twitter, Pinterest, Google, YouTube și la orice rețea de socializare unde ai mai mult de un cont.

Ca să intru în contul de gmail al școlii unde învață copilul, browserul Loga și deloga în mod haotic de pe contul meu de gmail pe contul lui de gmail.

Pentru a rezolva tot acest balamuc, am descoperit această aplicație. Merge pentru Windows și pentru Mac. Este gratis și setările se pot exporta de pe un calculator pe altul:

Biscuit

https://biscuit.en.softonic.com/

Am descoperit o aplicație, un fel de browser în care poți să te loghezi cu conturi multiple de social media, conturi de email și orice pagină unde te poți Loga. Se face o logare inițială și apoi totul merge dintr-un singur browser care are un fel de taburi în lateral pe care le poți seta și denumi cum vrei.

Poți să folosești în continuare unul sau mai multe browsere, doar că este mult mai anevoioasă folosirea a două sau trei browsere în care nu mai știi cu ce tip de conturi te-ai logat.

Pentru un utilizator obișnuit, fără conturi multiple, nu are mare utilitate.

Pentru browsing obișnuit, folosesc Safari sau Chrome în continuare. Când am de făcut postări și lucruri de făcut pe mai multe conturi în același timp, iau un “Biscuit” și totul merge cu viteza luminii.

Am încercat și alte variante plătite, dar niciuna nu arată și nu face ce face Biscuit.

Rambox

Am testat aplicația Rambox, e ceva similar, doar că e foarte greu de marcat și de identificat conturile. În loc de text, cum am la Biscuit pentru etichetarea fiecărui cont, la Rambox am doar icons pe care pot să le grupez în niște grupuri, grupuri pe care nu pot să pun text. Deci e total inutilă ca alternativă la Biscuit.
Este bună aplicația la logarea în tot felul de aplicații de chat exotice, sofisticate și Enterprise.

Eu folosesc Rambox varianta free doar pentru a emulație aplicațiile de Chat (Telegram, WhatsApp și Chatul de la Facebook), pentru a nu instala separat aceste aplicații care mănâncă resurse enorme.

Rambox îl deschid și îl închid repede când am nevoie pe calculator de o poză sau text primit pe Messenger sau de pe WhatsApp. Nu am nevoie pe calculator de notificările sâcâitoare, vizuale, care apar pe telefon (dacă nu le am pe silent grupurile respective)

Biscuit e excelent nu doar la logarea pe conturi și chat.

Este foarte bun în procesul de cercetare și studiere a articolelor sau pentru tot felul de lucrări științifice sau informative de pe internet.

Acele taburi și conturi separate ne ajută să grupăm articolele pentru fiecare subiect în parte. Mă ajută să sortez și să reiau cercetarea chiar dacă sunt întreruperi de ore sau zile.

Spre deosebire de taburile și paginile de la Safari sau Chrome, paginile deja protejate de taburile Biscuit, pot fi puse sub un mic lacăt și nu se vor închide din greșeală.

Pentru Safari există un fel de organizare de salvare și grupare a taburilor, doar că este extrem de deficitară și de aiurea gândită.

Pentru cercetare și grupare cu salvare pagini și taburi, la Chrome există o aplicație foarte interesantă, doar că nu știe să facă logări separate, se numește Workona.

Ca să explic cât mai simplu, la Biscuit, fiecare Tab este un browser separat, e o grupare de browsere sub o singură interfață.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments