Home Infrastructura Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti

3692
Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti harta cu zona urbana functionala de transport Bucuresti

Dacă Metrorex trece la primărie, o foarte mare parte din personalul de la ministerul transporturilor trebuie să treacă la primărie, probabil cu birourile pe trotuar sau la subsol. Este necesara Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti sau altă autoritate similară?

Nu există spațiu modern, dotări și personal în primărie, în stare și calificat/plătit pentru această fuziune. Nu există studii de impact.

Eu nu mă întreb și nu mă gândesc la niște presupuneri care sunt derizorii dar foarte posibile , legate de ineficientă datorată lipsei de personal și specialiști potriviți .

Să ne gândim la ideea de ansamblu. Cum și în ce fel se va face poate să ne răspundă și acel studiu de impact. Peste tot în lume se mai strecoară recomandați și agreați, dar va fi nevoie de o mare majoritate de oameni selectați pe baze de competențe, altfel nu poate funcționa viitorul transport Metropolitan.

Majoritatea angajărilor ar trebui să fie făcute pe baza de transfer de la Metrorex dar și pe concurs plus interviu/evaluare reală în cadrul unor comisii complexe.

O posibilitate ar fi că Metroul și RatbBuc/IF să se constituie sub organizarea și managementul unei entități separate de “hârțogăreală” din primărie, cu manager separat și departamente specializate. City managerul și primarul să facă parte din consiliul acestei entități.

Bugetarea de la stat și subvenționarea este necesară în continuare deoarce Bucureștiul este un Oraș Universitar, Guvernamental centralizator.

Zona Metropolitană București este un cadru urban complex căruia greu poți să-i controlezi fluxul în și în afară razei administrative. E un oraș de care “ se bucură ”/ profită o mare zonă viitoare Metropolitană , Județele imediat adiacente și, în final, toată țara subvenționează obligatoriu, direct sau indirect infrastructură de transport din acest oraș “special”, al tuturor.

Legaturi:

Despre AMTB  www.amtb.eu

Despre Planul De Mobilitate Urbana: www.pmud.ro

Despre Asociatia De Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti Ilfov: www.adibi.ro

Previous articleReclame in Romania
Next articlePrimarul Mitica